Test your knowledge of the US Constitution

0


Today is Constitution Day, marking the date in 1787 that the American founders signed the document that still governs us today.

The quiz below, from the Ashbrook Center at Ashland University, Ashland, Ohio, gives you the opportunity to test your knowledge of the Constitution, its history and those who created it.

1. What is not mentioned in the preamble as a ground for establishing the Constitution?

A. Giving birth to a democracy

B. Obtain the blessings of freedom

C. Provide for Common Defense

D. Establish justice

2. In 1787, there was a lot of disagreement over the draft Constitution. The Federalist Papers, the name given to a series of articles and essays defending the Constitution and urging its ratification, were published under what Roman name?

A. Brutus

B. Publius

C. Caesar

D. Augustus

3. When asked what form of government the Constitution provides, who reportedly replied: “A Republic, if you can keep it.”

A. Franklin Roosevelt

B. Benjamin Franklin

C. George Washington

D. John F. Kennedy

4. The Constitution does not set the number of:

A. Judges of the Supreme Court

B. Representatives

C. States

All the foregoing

5. The Constitution entered into force in 1788, after which state ratified it?

A. Delaware

B. Pennsylvania

C. New Hampshire

D. Virginie

6. The first 10 amendments to the Constitution, known as the Bill of Rights, were added to the Constitution by ratification in what year?

A. 1790

N. 1791

Around 1792

D. 1793

7. Since 1789, the Constitution has been amended 27 times. How many amendments have been repealed?

a

B. Three

C. Five

D. Seven

8. What articles and sections of the Constitution say “The United States guarantees every state in this Union a form of republican government”?

A. Article 1, section 8

B. Article II, section 1

C. Article IV, section 4

D. Article VII

9. Article I, section 6 of the Constitution states that members of the Senate and the House of Representatives may not be arrested on their way to and from Congress and during sessions of Congress, except in the following cases:

A. Betrayal

B. Breach of the peace

C. Crime

All the foregoing

10. Article III deals with which branch of the federal government?

In the Army

B. The judiciary

C. The Presidency

D. Congress

Answers: 1-A, 2-B, 3-B, 4-D, 5-C, 6-B, 7-A, 8-C, 9-D, 10-B

Jeffrey Sikkenga is Professor of Political Science at Ashland University and Executive Director of the Ashbrook Center, an independent academic center in Ashland. He wrote this for InsideSources.com.


Share.

Leave A Reply